Saint Helena
Saint Helena (telaffuzu /ˌseɪnt həˈliːnə/ saint hə-Şablon:Sm-nə), adını Bizanslı Azize Helena'dan alan, Atlas Okyanusu'nun güneyindeki volkanik tabanlı ada. Ada yönetimi Birleşik Krallık'a bağlıdır. Saint Helena ilk kez 16. yy'ın başlarında, 1502 yılında Portekizli denizciler tarafından keşfedildiğinde adada yaşam izine rastlanmamıştı.
Saint Helena adası Birleşik Krallık'ın Bermuda'dan sonraki en eski Koloni yerleşim birimi olma özelliğini de taşır. Yüzyıllar boyunca Britanyalı denizciler için stratejik önem taşıyan ada, Avrupa'dan Asya'ya yapılan seferlerde önemli bir liman olma özelliğindeydi.
Saint Helena, Birleşik Krallık tarafından genellikle Sürgün amacıyla kullandı. Adaya sürgün edilen kişiler arasından belki de en önemlisi 1815-1821 yılları arasında adaya sürgüne gönderilen Napolyon Bonapart olmuştu. Ekim 1815 yılında adaya getirilen ve 5 Mayıs 1821 tarihinde vefat eden Napolyon'un bu döneminde Saint Helena, Doğu Hindistan Şirketi mülkiyetinde kaldı ancak İngiliz hükûmeti Napolyon'un korunmasından kaynaklanan ek maliyetler nedeni ile bir araya gelmiştir.
1817 nüfus sayımında, 821 beyaz ada sakini kaydedildi. 820 kişilik bir garnizon, 618 Çinli sözleşmeli İşçi, 500 ücretsiz siyah ve 1.540 köle. 1818'de, Vali Hudson Lowe kölelerin özgürlüğe kavuşması girişimini başlattı.
Saint Helena Vize
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır; Lacivert (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR Gri (HİZMET) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Saint Helena Vize Gerekli Evraklar
Saint Helena’nın ülkemizde temsilciliği bulunmamaktadır.
Tüm vize başvuruları İngiltere Başkonsolosluğu yada Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Gerekli tüm evraklar İngiltere vizesi ile aynıdır.
Yaklaşık olarak vizenin sonuçlanması 3 haftadır.
|