☰ Menu

Vizeler Yardım Merkezi
+90 232 425 4943

Moritanya Vizesi Nedir - Moritanya Vizesi Nasıl Alınır - Moritanya Vizesi Moritanya Neler Gerekir

 

Moritanya

Resmî adıyla Moritanya İslam Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında yer alır ve başkenti Nuakşot’tur. Moritanya’nın sınırlarını paylaştığı ülkeleri Batı Sahra ile Cezayir, Mali, Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti ve Senegal oluşturmaktadır. Aynı zamanda, Moritanya’nın batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır. Ülke, çöl iklimi etkisi altındadır ve havası genel olarak sıcak, yağışsız ve tozludur. Ülke genelinde sıcaklıklar genelde 20-34 °C arası değişmekte olup, yaz aylarında bu sıcaklık değerleri 50°C’ye kadar yükselmektedir. Resmi dili Arapça olan Moritanya İslam Cumhuriyeti, Fransız sömürgesi olduğu zamanlardan bu yana Fransızcayı özellikle iş, eğitim ve ticarette yoğunlukla kullanmaktadır. Resmi para birimi Ugiya’dır.

Moritanya Vizesi

Moritanya'ya seyahat etmek isteyenler 90 günü geçmeyen ziyaretleri için Moritanya vizesi almak zorundadır. Bordo (Umumi) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Moritanya seyahatleri için vize alma zorunluluğu bulunurken Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri) ve Diplomatik (Siyah)pasaporta sahip kişilerin 90 gün süreyle vize muafiyetleri bulunmaktadır. Moritanya’da ülke girişinde ücret karşılığında vize almak mümkündür. Diğer bir deyişle, kapıda vize uygulaması bulunmaktadır. MoritanyaVize Türleri Moritanya İslam Cumhuriyeti vize türleri seyahat gerekçelerine göre sınıflandırılmaktadır.

Moritanya Vizesi Türleri

• Turist Vizesi: Moritanya İslam Cumhuriyeti’ne girişlerde turistik faaliyetler için alınan vize türüdür. Genellikle başvuru sırasında belirtilen tarih aralığı dikkate alınarak vize uzunluğu belirlenir. Finansal durum belirleyici etmendir. Seyahat tarihinden iki hafta önce yapılan başvurular vize için yeterli bir zaman aralığıdır ve 7 gün içerisinde başvuru sonuçlanmaktadır.

• Ticari Vize: Moritanya’da ticari faaliyet yürütmek için gerekli olan bu vize türü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Moritanya’da resmi ticari faaliyet yürütme yetkisi vermektedir. Vizenin alınması ve verilen vizenin uzunluğu için ticari faaliyetin durumu ve finansal kaynaklar belirleyici etmenlerdir. Başvurularda ticari faaliyetin durumu ve iş seyahatlerine yönelik tüm resmi bilgiler yer almalıdır. Buna ek olarak, ticari faaliyet yürütülecek alandan bir davetiye ekte sunulmalıdır. Seyahat tarihinden iki hafta önce yapılan başvurular vize için yeterli bir zaman aralığıdır.

• Eğitim Vizesi: Öğrencilerin eğitim maksadıyla Moritanya’ya giriş için kullandıkları vize türüdür. Çalışmayan öğrenciler için sponsor ayrıca belirtilmelidir.

• Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi: Moritanya’da ikamet eden aile üyesi ve arkadaş ziyareti için yapılacak olan seyahatlerde alınması gereken vize türüdür. Vize talep dilekçesinde seyahat aralığı, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri belirtilmelidir. Ticari vizede olduğu gibi ziyareti gerçekleştirecekleri şahıstan bir davetiye ek olarak sunulmalıdır. Seyahat tarihinden iki hafta önce yapılan başvurular vize için yeterli bir zaman aralığıdır.

• Transit Vize: Bu vize türü, vizeyi bulunduran kişiye geçiş serbestliği tanımaktadır ve bu durumdan dolayı günlük olarak verilmez. Seyahat tarihinden iki hafta önce yapılan başvurular vize için yeterli bir zaman aralığıdır.

• Oturum Vizesi

• Çalışma Vizesi

Moritanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Moritanya Cumhuriyeti'ne seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Moritanya vizesi için başvurularını direkt olarak Türkiye Moritanya Büyükelçiliği bünyesinde bulunan Moritanya Konsolosluğu vize bölümüne gerçekleştirebilmektedirler.

Moritanya Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

• Fotoğraf: 2 adet biometrik fotoğraf en fazla 6 ay öncesinden çektirilmiş olmalı yani en güncel halinizi yansıtmalı ve arka beyaz fonlu olması gerekmektedir.

• Pasaport: Vize başvurusunda kullanılacak pasaportun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmekte olup varsa önceki pasaportlarınızdaki işlenmiş (vize, mühür ve kimlik bilgileri) sayfaların fotokopisini de sunmanız gerekmektedir.

• Davet mektubu (Ticari ve Aile Ziyareti Vize Türleri için): Başvuru yapacak olan kişiyi davet eden kişinin kimlik bilgilerinin olduğu bir dilekçe olması gerekmektedir. Ticari ve aile ziyareti vize türlerinde davetiye sunulması gerekmektedir.

• Banka hesap dökümü: Vize başvurusu yapan kişinin sahip olduğu banka hesabında en az 10.000 TL bakiye bulunması gerekmekte olup hesap dökümü bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olarak, banka imza sirküleri ile birlikte vize başvurusunda ibraz edilmesi zorunludur.

• İş yeri yazısı (Ticari Vize için): Ticari vize başvurusunda bulunacak olan kişi, Türkiye’ye bağlı çalışılan şirket yetkilisi tarafından Moritanya Konsolosluğuna hitaben yazılmış; kaşeli ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken bir işyeri yazısı olması gerekmektedir.

• Otel ve uçak bileti rezervasyonları: Vize müracaatı yapacak olan kişinin otel ve uçak rezervasyonlarını resmileştiren bir belgeye sahip olması gerekmektedir.

**Vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklarla ilgili net bilgi için ilgili ülkenin Konsolosluk/Büyükelçiliklerine ya da vize danışmanlık merkezlerine başvurulmalıdır.