Japonya
Doğu Asya’da bulunan bir ada ülkesi olan Japonya “Doğan Güneşin Ülkesi” olarak da bilinmektedir. %97’si Hokkaido, Honshu, Kyushu ve Shikoku adalarından oluşan ülkenin toplamda 6.852 adası bulunmaktadır ve dünyanın en uzun 6. Sahil şeridine sahiptir. Aynı zamanda dünyanın nüfus açısından 10. kalabalık ülkesi olan Japonya’nın nüfusu 2017 sayımına göre 126,8 milyondur. Başkenti Tokyo olan ülkenin diğer önemli şehirleri ise; Kyoto, Osaka, Hiroşima, Kobe, Fukuoka, Yokohama ve Nagoya’dır.
Japonya Vize İstiyor Mu?
Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklama doğrultusunda, 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren Japonya’ya vize ile seyahat edilebileceği bildirilmiştir. Uygunluk belgesine sahip olan kişiler vize başvurusu yapabilecektir. Pandemi nedeniyle Japonya, ikinci bir duyuruya kadar turistik ziyaret vizesi başvurusu kabul etmeyecektir.
Japonya’ya Gitmek İçin Gerekli Evraklar
Japonya’ya vize almak için hazır bulundurulması gereken evraklar vardır. Bu evraklar şu şekildedir:
-
Pasaport
1 adet fotoğraf
-
Uygunluk belgesi
-
Taahhütname fotokopisi (Japonya'da bağlantılı olunan kurumlar; öğrenci ise eğitim kurumundan, iş ziyareti için çalışılan şirketten, aile vizesi için eşin çalıştığı şirket)
-
Seyahat sağlık sigortası (Opsiyonel)
**Japonya’da bulunmak isteyenlerin uygunluk belgesi kapsamında vize almaları gerekmektedir. Vize prosedürü ve hazırlanması gereken evraklarla ilgili detaylı bilginin Japonya diplomatik temsilciliklerinden öğrenilmesi gerekmektedir.
Japonya Vize Çeşitleri
Japonya vize çeşitleri Japonya’ya ne amaçla gidileceğine göre değişiklik göstermektedir. Japonya vize çeşitlerinin neler olduğu aşağıda belirtilmiştir.
-
Çalışma Vizesi
-
Yatırım Vizesi
-
İşletmeci Vizesi
-
Adalet/Muhasebe vizesi
Japonya Turist Vizesi
Japonya’ya ilk girişte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen 30 günlük vizesiz gezme hakkından dolayı Japonya’ya yapılacak turistik ziyaretler için Japonya turist vizesine gerek duyulmamaktadır. İlk 30 günlük vize muafiyetinin ardından seyahatin devam etmesi durumunda ise vize alınması gerekmektedir.
|