☰ Menu

Vizeler Yardım Merkezi
+90 232 425 4943

Cibuti Vizesi Nedir - Cibuti Vizesi Nasıl Alınır - Cibuti Vizesi Cibuti Neler Gerekir

 

Cibuti

Resmi adı Cibuti Cumhuriyeti olan ülke Doğu Afrika’da yer almaktadır. Bağımsızlığını 1977’de ilan eden Cibuti 5 bölge,11 şehirden oluşmaktadır ve başkenti Cibuti şehridir. Yüz ölçümü 23.200 km² kadar olan bu küçük ülkenin nüfusu ise 2017 sayımına göre 956.985’tir.

Cibuti Vize İstiyor Mu?

Cibuti’ye gitmek isteyen Umumi (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabi iken Gri (Hizmet), Hususi (Yeşil), Diplomatik (Siyah) pasaport hamillerinden 90 güne kadar olan ziyaretlerinde vize talep edilmemektedir. Cibuti ziyaretlerinde eskiden kapı vizesi alınabilirken 2018 itibari ile kapı vizesi uygulaması kalkmıştır. Vize alacak olan kişilerin online başvuru yapması veya Cibuti dış temsilciliklerine başvurması gerekmektedir.

Cibuti Vize Türleri

  • Cibuti Turistik Vizesi

  • Cibuti Ticari Vize

  • Cibuti Arkadaş ve Aile Ziyareti Vizesi

Cibuti Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cibuti’nin Türkiye’de bulunan dış temsilcilikleri İstanbul Fahri Cibuti Konsolosluğu ve Ankara Cibuti Büyükelçiliğidir. Ankara Cibuti Büyükelçiliği, vize başvurularını almak, değerlendirmek ve sonuçlandırmakla görevli tek dış temsilciliktir.

İstanbul Fahri Cibuti Konsolosluğu yalnızca Türkiye ve Cibuti arasındaki ekonomik, kültürel ve ticari ilişkileri yürütme kapsamında çalışmalar yapmaktadır. Cibuti vize başvuruları Ankara Cibuti Büyükelçiliğine yapılabileceği gibi online olarak da e-vize sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

Cibuti vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir:

Cibuti vizesi başvuru formu Cibuti vizesi talep dilekçesi (gidiş amacını belirten)

Pasaport (Seyahat dönüş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir.) Biometrik fotoğraf (2 adet, son 6 ay içerisinde çekilmiş, 3,5*4,5 ölçülerinde)

Nüfus cüzdan fotokopisi Banka hesap dökümleri Seyahat sağlık sigortası poliçesi Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği Biyometrik veri (parmak izi)

Seyahat için belgeler (Gidiş ve dönüşü gösteren bilet rezervasyonları)

Konaklama için belgeler (Nerede konaklanacağını gösteren rezervasyon bilgileri)

Sarıhumma aşısının yapıldığını gösteren uluslararası aşı sertifikası

Ticari vize veya aile ve arkadaş ziyareti vizesi alınacaksa; davetiye

Çalışanlar için ek olarak; 4A hizmet dökümü, 3 aylık maaş bordroları, şirketin imza sirküleri gibi belgeler

İşverenler için ek olarak; vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi gibi evraklar Kira geliri vb. ile geçinen kişiler için; tapu belgeleri, kira kontratları gibi ek belgeler

**Gerekli görülmesi durumunda ek evraklar da talep edilebilmektedir. Hazırlanması gereken evraklarla ilgili net bilgi için ilgili ülkenin diplomatik temsilciliklerine başvurulmalıdır. Tüm evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için önemlidir.

Herhangi bir problem yaşanmaması adına başvuruların planlanan seyahat tarihinden 30 gün öncesinde yapılması iyi olacaktır. Başvuru sonuçlanması süreci değişiklik gösterebilmektedir. E-vize başvuruları 1-3 gün içerisinde sonuçlanırken normal başvurularda 10 güne kadar uzayabilmektedir.