☰ Menu

Vizeler Yardım Merkezi
+90 232 425 4943

Arnavutluk Vizesi Nedir - Arnavutluk Vizesi Nasıl Alınır - Arnavutluk Vizesi İçin Neler Gerekir

 

Balkan ülkelerinin gözde ülkeleri arasında bulunan Arnavutluk, müzelerinden kültürüne kadar birçok konuda hem Osmanlı hem de İtalya’nın esintilerini hissettirmektedir. Balkanlarda keyifli bir tatil yapmak isteyen birçok kişinin tercih ülkesi olan Arnavutluk, sağladığı vize muafiyeti ile de seyahati kolay hale getirmektedir. Arnavutluk’a giderken vizeden muaf olunmayan durumlar ve diğer tüm detayları bu yazıda okuyabilirsiniz.

Arnavutluk Vize Türleri

Yukarıda belirtilen ülkelerin dışında kalan ülke vatandaşlarının ziyaretlerinden önce vize alması gerekmektedir. Arnavutluk, 180 gün içerisinde 90 gün ile sınırlı olan vize muafiyeti dışında bazı seyahat amaçlarına göre vize istemektedir.

Arnavutluk Turistik Vizesi Arnavutluk; Cezayir, Çin Halk Cumhuriyeti, Küba, Ekvador, Mısır, Hindistan, Endonezya, Filipinler, Ürdün, Moğolistan, Fas, Rusya, Güney Afrika, Suudi Arabistan ve Vietnam vatandaşlarından umuma mahsus pasaportu bulunanların turistik vize almasını istemektedir. Turistik vize başvurusunda bulunacak kişilerin; uçak ve otel rezervasyon belgelerini, banka hesap dökümlerini, vatandaşı olduğu ülkeden istihdam belgesini, pasaport fotokopisini hazırlaması gerekmektedir.

Arnavutluk Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri Arnavutluk vizesinden muaf olmayan ülkelerin, Arnavutluk’u ziyaret amacı eğer ticaret ise yine bazı belgeleri tamamlamış olması gerekmektedir. Bu belgeler arasında Arnavutluk’ta iş yapacağı kurumdan gelen davet mektubu, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi gibi mesleki durumunu kanıtlayan belgeler ve pasaport bulunmaktadır.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize Arnavutluk, oturma izni alacak ya da 90 günden daha fazla ülkede kalacak olan tüm yabancı vatandaşlardan D tipi vize istemektedir. Bu vize için zorunlu bazı evraklar ile temsilciliklere başvuru yapılması gerekmektedir.

Arnavutluk D Tipi Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Arnavutluk’ta uzun süre kalmak isteyenlerin başvurması gereken D tipi vize türüne seyahat takviminden en az 1 ay önce başvurulması gerekmektedir. Başvurular, büyükelçilik ya da konsolosluklara direkt olarak yapılabileceği gibi yetkili acentelerden de danışmanlık hizmeti alınarak gerçekleştirilebilmektedir. Pasaport süresinin D tipi vizesinin bitiminden 3 ay sonra daha geçerli olması gerekmektedir.

Arnavutluk D Tipi Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Belgeler Nelerdir?

Arnavutluk D tipi vizesinde birçok seçenek bulunmaktadır. Ekonomik, mesleki faaliyetler ve istihdam, aile birleşimi, eğitim D tipi vize seçenekleri arasında bulunmaktadır. Arnavutluk’ta kalış amacına göre başvuru yapacakların bu belgeleri eksiksiz ve hatasız doldurması gerekmektedir.

Pasaport (Arnavutluk vizesi için 2 sayfasının boş olması gerekmektedir) Pasaportun ve vizelerin fotokopisi 2 adet biyometrik fotoğraf (35x45 mm ölçülerinde, beyaz fonda, son 6 ay içerisinde çekilmiş) Arnavutluk vize başvuru formu Vize harç ücreti dekontu Seyahat sağlık sigortası Sabıka kaydı Polis raporu Arnavutluk’tan gelen davet mektubu Arnavutluk’ta yapacağı ticaret için meslekî yeterliliği kanıtlayan belgeler (Ekonomik ve mesleki faaliyetler, istihdam) Çalışma izni fotokopisi (Arnavutluk tarafından verilen.

Ekonomik ve mesleki faaliyetler, istihdam) Tüm yaşam masraflarının ve eğitim ücretlerini karşılayacağını kanıtlayan ve onaylayan belgeler (Eğitim) Konaklama belgeleri (Eğitim) Arnavutça bilgisini kanıtlayan belgeler (Eğitim) Aile birleşiminde ilişkiyi kanıtlayacak belgeler Arnavutluk’ta oturan kişinin konut belgeleri (Aile birleşimi) Arnavut vatandaşı olan kişinin en az 1 ebeveynini olduğunu kanıtlayan belge (Aile birleşimi) Arnavutluk vatandaşının gelir beyan belgeleri (Aile birleşimi) Muvafakatname (18 yaşından küçükler için ebeveynleri tarafından noter onaylı izin belgesi)

Arnavutluk Vize Başvuru Randevusu Nasıl Alınır?

Arnavutluk vizesi alacak kişiler en yakın fahri konsolosluk, başkonsolosluk ya da büyükelçilikten randevu almalıdır. Randevuda gerekli olan tüm evrakların hazır bulundurulması gerekmektedir.